Μακεδονικό ζήτημα ώρα μηδέν. Για έναν ανεξήγητο λόγο σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την χώρα μας άρχισαν οι συζητήσεις για την οριστική επίλυση του Μακεδονικού ζητήματος, η εξωτερική πολιτική εξαρτάται από την στρατιωτική κατάσταση της χώρας αλλά και την οικονομική και όπως όλοι γνωρίζουμε η κατάσταση σε αυτό τον τομέα είναι τραγική. Η Ελλάδα δεν πήγε τελικά σε μια συμφωνία win-win όπως θα ήθελαν όλοι, αλλά πιο πολύ σε μια συμφωνία win-loose.

Κατά πάσα πιθανότητα η 12η Ιουνίου του 2018 είναι μια μέρα νίκης για τους Βόρειο-μακεδόνες και μια μέρα ήττας για τους Έλληνες. Ο πρωθυπουργός  μας  ανακοίνωσε περήφανος από το Μέγαρο Μαξίμου την λήξη ενός μεγάλου προβλήματος για την χώρα μας, σαν να ήταν πρωθυπουργός των Σκοπίων. Ο κύριος Τσίπρας αφού πρώτα έβγαλε από το σκονισμένο συρτάρι του το σκάνδαλο Νοβάρτις, όλως τυχαίως την περίοδο που υπήρχε μια κινητικότητα της κοινωνίας για την ονοματοδοσία, συνέχισε τις διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο και με ένα τηλεφώνημα έλυσε ένα ζήτημα χρόνων. Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας δεν έχει πλέον τόσο ισχύ όσο την προηγούμενη δεκαετία, όπως φαίνεται με ένα τηλεφώνημα το τελευταίο βέτο της χώρας μας δια στόματος Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι κλειδώνεται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Σε ότι έχει να κάνει με την συμφωνία, ο όρος Μακεδονία θα έμπαινε έτσι και αλλιώς στην ονομασία της γείτονος αλλά με έναν πιο ευδιάκριτο προσδιορισμό, γιατί όσοι δεν ξέρουν ακριβώς την ιστορία σίγουρα θα παρατηρούν έναν διαχωρισμό της Μακεδονίας σε Βόρεια και Νότια. Επιπλέον όλοι θα τους αναφέρουν ως Μακεδόνες πολίτες με αποτέλεσμα, με την πάροδο των  χρόνων, να ξεχαστεί ο έλληνας Μακεδόνας ως έννοια. Μπορεί να μην υπάρχουν στο μέλλον αλλυτρωτικά άρθρα στο Σύνταγμά τους, όμως με αυτή τους την νίκη θα αναπτερωθεί το ηθικό τους και ίσως ο λαός τους διεκδικεί πιο ένθερμα την Μακεδονική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορία και κουλτούρα. Επιπλέον ως Μακεδονική γλώσσα νοείται η αρχαία ελληνική που μετράει πολλά χρόνια ύπαρξης και όχι η σλάβικη γλώσσα του νεοσύστατου κράτους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η κυβέρνηση της αριστεράς, η προοδευτική κυβέρνηση, κυβέρνηση που δεν θα έφερνε νέα μνημόνια, όχι μόνο έφερε μνημόνια επέβαλε περιορισμούς στη κίνηση, αλλά πρόδωσε το εθνικό φρόνημα τόσων Ελλήνων Μακεδόνων, καθώς μετά την Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία έχουμε και ένα κράτος με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Το ζήτημα φαίνεται πως κλείνει οριστικά όμως, πρέπει να περάσει από την Βουλή των Σκοπίων  την Ευρωπαϊκή Ένωση το ΝΑΤΟ αλλά και την Βουλή των Ελλήνων. Το κόλλημα όπως δεν θα βρεθεί στους θεσμούς θα βρεθεί στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

Κλείνοντας θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε μια τόσο σημαντική απόφαση για την ιστορία της χώρας και άνοιξε μια μεγάλη πληγή στο εθνικό φρόνημα των ελλήνων και παρ όλα αυτά δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι, αντίθετα με δεξιά κυβέρνηση στην εξουσία για την άδικη δολοφονία ενός νέου κάηκε όλη η Αθήνα. Οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και πόσο μάλλον οι μακεδόνες βουλευτές θα πρέπει να καταψηφίσουν την συμφωνία, αλλά ακόμη και εάν επικυρωθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα πρέπει να κάνει χρήση του μοναδικού δικαιώματος που έχει συνταγματικά και να γυρίσει την συμφωνία στη Βουλή για να περάσει με ενισχυμένη πλειοψηφία.      

Facebook Comments