Οι αγορές ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Ποιός αναλαμβάνει το ρίσκο;

Καντζέλης Δημήτρης

Οι αγορές ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Ποιός αναλαμβάνει το ρίσκο;, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η διάθεση για ρίσκο είναι διάχυτη στις αγορές, αλλά εμείς θα παραμείνουμε επιφυλακτικοί γιατί τέτοιου είδους καταστάσεις πολλές φορές κρύβουν παγίδες. Καθώς βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, περιμένοντας και την ενδεχόμενη περικοπή επιτοκίων από την ΕΚΤ, το ευρώ καλείται να δώσει απαντήσεις στις αγορές .

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από την επιθυμία των επενδυτών να “χτυπήσουν” το αμερικανικό δολάριο, και να στρέψουν τη διάθεση για ρίσκο στο ευρώ. Λίγο πριν το άνοιγμα των ΗΠΑ και παρά τα άσχημα στοιχεία του CPI Γερμανίας που εμφανίστηκε στο 1,2% έναντι εκτιμήσεων για 1,4%, το ευρώ έδειχνε να κερδίζει τις προτιμήσεις των επενδυτών έναντι του δολαρίου, αλλά και της στερλίνας.

Το άνοιγμα της Αμερικής όμως, σε συνάρτηση με τα βελτιωμένα στοιχεία πωλήσεων κατοικιών, έδωσαν την ευκαιρία στους traders να “μαζέψουν” μερικές από τις απώλειες του δολαρίου, κυρίως από το χρυσό και γεν. Μεγάλοι κερδισμένοι είναι τα commodities αλλά και τα commodity currencies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Καντζέλης, DailyFX Market Analyst