Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε για ψηφοφορία με ιστορικό χαρακτήρα εξ αρχής αλλά επικεντρώθηκε στη Συμφωνία για το Σκοπιανό και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί φερέφωνο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θέτει ξανά σε ομηρία έναν Μητσοτάκη. Επίσης, επεσήμανε στο τέλος ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί αντιμέτωπος και θα αναμετρηθεί με την οικογενειακή του ιστορία. 

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του: 

Η σημερινή ψηφοφορία έχει ιστορικό χαρακτήρα. Είναι η τελευταία ψηφοφορία του τελευταίου προγράμματος.
Αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις, πήραμε δύσκολες αποφάσεις, προχωρήσαμε σε δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Στο τέλος της ημέρας, ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει ότι πράξαμε σωστά.
Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία ύστερα από μια πενταετία προγραμμάτων και πετύχαμε επί τρία συναπτά έτη όχι μόνο να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και να έχουμε υπεραπόδοση.
Φέτος για πρώτη φορά μετά το 2008 καταγράφηκε σημαντική ανάπτυξη.
Σήμερα δεχόμαστε συγχαρητήρια από τον επικεφαλής της Κομισιόν για την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων
Έχουν προχωρήσει σημαντικότητες δομικές μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν προχωρήσει ποτέ (…) Είμαστε πρώτοι στη λίστα του ΟΟΣΑ με τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις.
Όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει στο έπακρο τα συμφωνηθέντα – Η Ελλάδα είναι πλέον μέρος της λύσης και όχι της κρίσης στην Ευρώπη.
Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της 24ης Ιουνίου.
Η Ελλάδα φτάνει στο τέλος μιας δύσκολης και επίπονης διαδρομής – Η επιτυχία της εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια αναγνωρίζεται από όλη την Ευρώπη.
Αυτή η Βουλή τα τρία αυτά χρόνια βρέθηκε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας βρέθηκαν μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις αλλά ανταποκρίθηκαν.
Ο κ.Μητσοτάκης σήμερα επέλεξε να μετατραπεί σε ένα πραγματικό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ που είναι ο κ.Σαμαράς.
Ο κ.Σαμαράς έκτισε την πολιτική του καριέρα πάνω σε ένα ψεύτικο πατριωτισμό. Σήμερα πάλι ο κ.Σαμαράς έρχεται να παριστάνει τον θεματοφύλακα των εθνικών αξιών.
Ο κ. Μητσοτάκης έγινε θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ που είναι ο κ. Σαμαράς. Ο οποίος έχτισε την πολιτική του καριέρα πουλώντας ψεύτικο υπερπατριωτισμό στο θέμα της ονομασίας των βόρειων γειτόνων μας. Ήταν ο πρώτος ο οποίος επισήμως αποδέχθηκε σε επίσημο έγγραφο να καταγραφεί η γείτονα χώρα ως δημοκρατία της Μακεδονίας.
Μπορείτε να ανατρέξετε σε συνεντεύξεις του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να δείτε τι έγινε στην κρίσιμη συνεδρίαση του Ελσίνκι .
Κύριε Μητσοτάκη η πρόταση δυσπιστίας είναι καλοδεχούμενη, είναι ένα δώρο που μας κάνατε τούτη τη στιγμή. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσουμε αυτές τις δύο μέρες με ονόματα και διευθύνσεις για το ποιος έδωσε τι και πότε.
Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ο κ. Σαμαράς οδηγεί τον κ.Μητσοτάκη σε μια θέση, στάση και συμπεριφορά θεσμικών ακροβασιών. Διότι εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ακροβασίες για το τι προβλέπει το Σύνταγμα.
Κύριε Μητσοτάκη αυτές τις μέρες θα αναμετρηθείτε και με την οικογενειακή σας ιστορία και θα εκτεθείτε,

Συνεχής ενημέρωση από το MarketNews.gr λεπτό προς λεπτό εδώ

Facebook Comments