Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) εκλέχθηκε ο κ. Βασίλης Κορκίδης, μετά την απώλεια του Γιώργου Κασιμάτη.

«Η απώλεια του Γιώργου Κασιμάτη άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο ΕΒΕΠ, στην επιχειρηματικότητα και στην κοινωνία του Πειραιά εν γένει. Ο Γιώργος Κασιμάτης υπήρξε ένα υπόδειγμα αφοσιωμένου προέδρου και θεσμικού εκπροσώπου και σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να επαναληφθεί η εποχή Κασιμάτη στον επιμελητηριακό θεσμό», δήλωσε ο κ. Κορκίδης μετά την εκλογή του.

«Παρα ταύτα», πρόσθεσε, «νιώθω ότι οφείλω στον Πειραιά, στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι, δηλαδή στο σπίτι μου, να ανταποκριθώ επάξια στην ιδιαίτερα τιμητική πρόκληση και εξαιρετικά απαιτητική προεδρία του ΕΒΕΠ».

Ανέφερε επίσης ότι η δεύτερη και τελευταία θητεία του ως πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου «θα λειτουργήσει συνδυαστικά και θα βοηθήσει στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΒΕΠ και στην αναβάθμιση της παρέμβασης μας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο υπέρ του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που επιδιώκουμε και δικαιούμαστε».

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα κατορθώσουμε να προωθήσουμε αποτελεσματικά την υπόθεση της πειραϊκής επιχειρηματικότητας σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Μαθιό για την στήριξη του και κάθε έναν ξεχωριστά από τα 61 μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΠ για την ψήφο τους», συνέχισε και τόνισε:

«Η κληρονομιά είναι βαριά, οι ευθύνες πολλές και η δουλειά που χρειάζεται ακόμα περισσότερη. Δεν φοβάμαι τίποτα από όλα αυτά, έχω εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου και πιστεύω ότι το νέο Προεδρείο του ΕΒΕΠ θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Facebook Comments