H «τεχνική επέκταση», στην οποία αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξή της, «αποτελεί μια μέθοδο προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος διαπραγμάτευσης, όχι με την τρόικα, αλλά με τους θεσμικούς φορείς της ΕΕ για ένα χρέος, που μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά το βρίσκει βιώσιμο και για να θέσουμε όλη τη δικιά μας ατζέντα από την αρχή» εξηγεί η Νάντια Βαλαβάνη, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθηνών, απαντώντας στον ντόρο που ξέσπασε μετά τη δήλωσής της.

Καταγγέλλει ότι διαστρεβλώθηκε η απάντησή της στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9.84», τονίζοντας ότι δεν μίλησε για επέκταση του Μνημονίου ή του Προγράμματος, όταν αναφέρθηκε σε «τεχνική επέκταση», «σε αντίθεση με ότι διοχετεύθηκε στη συνέχεια σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ».

«Η εποχή των Μνημονίων και του μνημονιακού καθεστώτος λήγει οριστικά τη βραδιά των εκλογών» τονίζει χαρακτηριστικά η κα. Βαλαβάνη.

«Τα ασφυκτικά πλαίσια, που δημιούργησε η απερχόμενη κυβέρνηση και για τα οποία θα έπρεπε ήδη να απολογείται, καθώς δεν αποτελούν παγίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως για τη χώρα, δεν είναι ανυπέρβλητα», επισημάινει η ίδια σε γραπτή δήλωσή της και συμπληρώνει:

«Η τεχνική επέκταση δεν είναι παρά μια μέθοδος προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος διαπραγμάτευσης, όχι με την τρόικα αλλά με τους θεσμικούς φορείς της ΕΕ για ένα χρέος, που μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά το βρίσκει βιώσιμο, και για να θέσουμε όλη τη δικιά μας ατζέντα από την αρχή. Ή, όπως είπα επακριβώς: Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση για να υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης ακριβώς του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος πραγματικών μεταρρυθμίσεων και όχι απορρυθμίσεων και τσακίσματος της εργασίας και της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Η εποχή των Μνημονίων και του μνημονιακού καθεστώτος λήγει οριστικά τη βραδιά των εκλογών, για να ανοίξει μια εποχή αναγέννησης και ελπίδας. Αυτό αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει διατυπωθεί επανειλημμένα με αδιαμφισβήτητο τρόπο», αναφέρει η κυρία Βαλαβάνη και υπογραμμίζει ότι εξίσου αδιαμφισβήτητη είναι και η προσωπική της δέσμευση και προσήλωση στο στόχο αυτό.

Η δήλωση που προκάλεσε «χάος»

Η Nάντια Βαλαβάνη μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 αναφέρθηκε στη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να αιτηθεί την τεχνική επέκταση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού.

«Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση (σημ: του μνημονίου) για να υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης ακριβώς του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος», σημείωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει να αξιοποιήσει προς την κατεύθυνση αυτή ένα μέρος της δημόσιας περιουσίας, που είναι σήμερα στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.

«Θα την αξιοποιήσουμε πραγματικά και ένα μεγάλο μέρος θα κατευθυνθεί εκεί (σ.σ. στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού) για το επόμενο χρονικό διάστημα. Μιλάω για ακίνητη περιουσία. Εκεί, θα πάει μεγάλο μέρος μελλοντικών κερδών από υδρογονάνθρακες και ο,τιδήποτε άλλο προκύψει μέσα από τα μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει η Ελλάδα μέσα από την αξιοποίηση των αποκλειστικών θαλάσσιων ζωνών», είπε η κυρία Βαλαβάνη.

Facebook Comments