Πτώση του καναδικού δολαρίου εν αναμονή μείωσης επιτοκίων

MarketNews

Πτώση του καναδικού δολαρίου εν αναμονή μείωσης επιτοκίων  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το καναδικό δολάριο έχασε την Τρίτη πάνω από ένα σεντ στην ισοτιμία του με το αμερικάνικο δολάριο σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση του από το 2009.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά το καναδικό δολάριο έχασε 1,1 σεντ αγγίζοντας την τιμή του 82,6 έναντι του αμερικάνικου.

Η αγορά έχει ανησυχήσει λόγω των φημών πως η Κεντρική Τράπεζα του Καναδά σήμερα Τετάρτη θα μειώσει το βασικό της επιτόκιο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες οικονομικές πηγές.

Στο μεταξύ, η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά ανέφερε ότι οι πωλήσεις του βιομηχανικού τομέα υποχώρησαν κατά 1,4%, σημειώνοντας πτώση για δεύτερο συνεχή μήνα.

Η πτώση προβληματίζει την Κεντρική Τράπεζα του Καναδά που ενδέχεται να μειώσει το βασικό της επιτόκιο μετά απο 34 συνεδρίες κατά τις οποίες τούτο παρέμεινε σταθερό.

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου και η στασιμότητα της καναδικής οικονομίας ενδέχεται να προκαλέσουν μεγαλύτερη πτώση του καναδικού δολαρίου, σημειώνουν οι οικονομικοί αναλυτές.