Αυτοκτόνησε ο δικηγόρος Κώστας Ρεσβάνης

MarketNews

Αυτοκτόνησε ο δικηγόρος Κώστας Ρεσβάνης, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Τέλος στη ζωή του έδωσε ο 55χρονος δικηγόρος, Κώστας Ρεσβάνης, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. το πρωί στον Πειραιά, πέφτοντας από τον πέμπτο όροφο του γραφείου του στον οδό Παλαιολόγου 5. Περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία έφθασε στο σημείο με ιατροδικαστή.

Ο άτυχος 55χρονος, διαπιστώθηκε ότι είναι κλινικά νεκρός ενώ αποκλείστηκε μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία το θύμα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στο παρελθόν.

Ο Κώστας Ρεσβάνης γεννήθηκε το 1958 στον Πειραιά. Ήταν δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις Νομικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Παρισίων (PARIS VIII-Vincennes) παράλληλα με σπουδές Πολιτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Από το 1999 εκλεγόταν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Την ίδια χρονιά τοποθετείται, από τον τότε Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Βασίλειο Βενέτη, στην άμισθη θέση του εκπροσώπου του Συλλόγου στην Επιτροπή του υπό σύσταση Κτηματολογίου με έργο την ορθή και κατά Νόμο θεσμοθέτηση των όρων λειτουργίας του νέου θεσμού καθώς και την κατοχύρωση του εργασιακού ρόλου των Δικηγόρων στο υπό διαμόρφωση καινούργιο νομικό και ουσιαστικό πεδίο.

Το 2002, ψηφίζεται και αναλαμβάνει θέση στο Προεδρείο του Δικ. Συλλόγου. Ως οικονομικός υπεύθυνος (Ταμίας), διαχειριζόταν επί 3ετία τα οικονομικά του Συλλόγου.

Το 2002 του ανατίθεται από τον νέο Πρόεδρο, κ. Κων/νο Πεταλά, η άμισθη θέση του εκπροσώπου του Δικηγορικού Συλλόγου ως μέλους του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Νομικών.

Το έτος 2003 του ανατίθεται η άμισθη θέση του μέλους της Επιτροπής που συστήνεται με Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για λειτουργία του Διανεμητικού Λογαριασμού για την οικονομική ενίσχυση των Νέων Δικηγόρων.

Το 2005, εκλεγόμενος εκ νέου στο Δικηγορικό Σύλλογο, καταλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου.

Το 2006 προσκαλείται από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα, να μετάσχει ως υποψήφιος στον συνδυασμό του των Δημοτικών εκλογών. Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου εκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Η ίδια εκλογή ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και με την ίδια πλειοψηφία επαναλαμβάνεται μετά από 2 έτη.

Το 2008, στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, επανεκλέγεται και καταλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου.

Το Σεπτέμβριο του 2009 δέχεται πρόσκληση από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συμμετάσχει στον εκλογικό συνδυασμό του Κινήματος στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Πειραιώς και Νήσων. Μετέχει στις Βουλευτικές εκλογές αλλά δεν εκλέγεται.

Το 2011, λαμβάνει μέρος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά όπου εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος από το συνδυασμό του.