Ε. Βενιζέλος: ’Το ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει η ΧΑ υπάρχει ευθύνη με ονοματεπώνυμο’

MarketNews

Ε. Βενιζέλος:

Λάβρος κατά του Γιώργου Παπανδρέου υπήρξε Ευάγγελος Βενιζέλος, επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να αναδειχθεί τρίτη δύναμη.

Όπως είπε, για το δραματικό γεγονός ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή «υπάρχει ευθύνη με ονοματεπώνυμο» που βαρύνει τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Αντέξαμε στην ανιστόρητη υπονόμευση που προκάλεσε η διάσπαση της παράταξης για κάποιες προσωπικές εμμονές, για ένα καπρίτσιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παραδέχθηκε πως το κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό μικρό και ανεπαρκές και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιεί σε σχέση με το μέγεθος της προσπάθειας που έγινε και σε σχέση με «τις αλήθειες που είπαμε προεκλογικά».

Αναφορικά με την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει, αλλά παρατήρησε ότι στην εποχή μας «δεν αρκεί η οριακή τεχνητη πλειοψηφία εδρών», αλλά απαιτείται και συναίνεση.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρά  σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης, ενότητας, με όλα τα θέματα ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ηγεσίας.