Μικρές διακυμάνσεις σημειώνονται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί ελαφρώς κάτω από τις 980 μονάδες και τους επενδυτές να πωλούν τράπεζες, συνεχίζοντας την τακτική αποκομιδής ρευστότητας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου. «Μπαίνουμε σε περίοδο διακυμάνσεων», εκτιμούν οι χρηματιστές, με βασικότερο επιχείρημα το «μονοπώλιο» στην ρευστότητα που αναμένεται να έχουν οι τράπεζες μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, για τη συνεδρίαση της Μ. Τρίτης, στρέφεται σε άλλα χαρτιά του 25άρη, με τον ΟΤΕ να ανακάμπτει στα 6,67 ευρώ, έπειτα από την εξασφάλιση εσόδων κατά την πώληση της θυγατρικής Globul. Μάλιστα, ο ΟΤΕ εμφανίζεται από τους ξένους οίκους ως μία από τις καλύτερα αναδιαρθρωμένες και νοικοκυρεμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Κέρδη και για τον ΟΛΠ, την Ιντραλότ, την Eurobank Properties, που θα διατηρήσει την αυτονομία της, αφού ματαιώθηκε το deal με την Εθνική, ΕΛΠΕ, στα 8,16 και ΔΕΗ, που κάνει κίνηση πάνω από τα 7 ευρώ. Οι συναλλαγές είναι ικανοποιητικές για τα δεδομένα της εποχής (εορταστική περίοδος που συνεπάγεται σε ραστώνη), με τον τζίρο να προσεγγ’ίζει τα 40 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments