• Πωλήσεις στο ευρώ – Αυξάνεται η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ
• Πιθανή άνοδος του γεν αν η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ διαψεύσει τις προσδοκίες της αγοράς

Το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς σε μια κατά τα άλλη ήσυχη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών καθώς οι απογοητευτικές οικονομικές ανακοινώσεις ενισχύουν τις προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα.

Οι άνεργοι τον Απρίλη στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 4.000 σε σχέση με αύξηση κατά 2.000 που περίμεναν οι αναλυτές. Εντωμεταξύ, απρόσμενη ήταν η έκταση της πτώσης του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη με την ετήσια τιμή να διαμορφώνεται στο 1,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2010.

Στη συνέχεια, στο επίκεντρο έρχονται τα στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρή αύξηση στις 61,0 μονάδες τον Απρίλη σε σχέση με 59,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Να θυμίσουμε ότι οι οικονομικές ανακοινώσεις έχουν παρουσιάσει επιδείνωση σε σχέση με τις εκτιμήσεις της αγοράς από τα τέλη του Μαρτίου, αν και αυτό αποτελεί ένδειξη ότι οι αναλυτές εξακολουθούν να υποτιμούν την έκταση της επιβράδυνσης στη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, κάτι που οδηγεί τελικά σε αρνητικές εκπλήξεις.

Ένα αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να επιβαρύνει τη διάθεση ανάληψης ρίσκου, ασκώντας πιέσεις στο δολάρια Αυστραλίας, Καναδά και Νέας Ζηλανδίας και ενισχύοντας το γεν.

 

Ilya Spivak, Currency Strategist                                                                        

Facebook Comments