Η απρόσμενη ήττα της απέναντι στο μαχητικό Μεξικό έφτανε για να φέρει τα πάνω κάτω στις τάξεις της Εθνικής Γερμανίας. Το κλίμα στα αποδυτήρια των παγκόσμιων πρωταθλητών σίγουρα δεν είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή. Η κακή εμφάνιση έμπειρων και εδραιωμένων παικτών όπως ο Τόμας Μύλερ, ο Τόνι Κρόος, ο Σάμι Κεντίρα και ο Μεσούτ Οζίλ, οι οποίοι είχαν συμβάλει τα μέγιστα στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στη Βραζιλία το 2014, έδωσε λαβή για αυστηρή κριτική προς τους παίκτες.

Κριτική άσκησε μεταξύ άλλων και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας Όλιβερ Καν –πλέον με την ιδιότητα του τηλεοπτικού αναλυτή. «Μπορεί να είναι η υπεροψία ή η απάθεια των παγκόσμιων πρωταθλητών. Ο Γιόαχιμ Λεβ είχε τη μεγάλη ευκαιρία μετά το Κύπελλο Συνομοσπονδιών (πέρσι) να δημιουργήσει συνθήκες ανταγωνισμού μέσα στην ομάδα και να εντείνει την πίεση στους παίκτες που έχουν καθιερωθεί», επισήμανε ο Όλιβερ Καν αναζητώντας τις πιθανές αιτίες για την κακή εικόνα της Γερμανίας.

Μετά την ήττα της πρεμιέρας από το Μεξικό πολλοί παρατήρησαν ότι οι παίκτες δεν είχαν διάθεση, ότι έλειπε η μαχητικότητα που είχαν δείξει στο Μουντιάλ του 2014. Ο Όλιβερ Καν φαίνεται να συμφωνεί. «Είναι πολύ απλό: Αν έχει πετύχει κανείς έναν στόχο ζωής -και για ένα ποδοσφαιριστή τέτοιος στόχος είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο- αν το κατακτήσει κάποιος λοιπόν χάνει μεγάλο μέρος από το κίνητρό του».

Κριτική από έξω αλλά και εντός της ομάδας

Επικριτικά σχόλια λόγω της κακής εικόνας των γερμανών διεθνών δεν έγιναν όμως μόνον εκτός της ομάδας –από μερίδα αναλυτών και φιλάθλων. Και «εντός των τειχών» λέγεται ότι υπήρξαν έντονες διαφωνίες, όπως διαφάνηκε από δηλώσεις ορισμένων παικτών. Πάντως ο τερματοφύλακας και αρχηγός της «Νατσιονάλμανσαφτ» Μάνουελ Νόιερ θεωρεί θετικό το γεγονός ότι -όπως χαρακτηριστικά είπε- «όλοι είπαν ειλικρινά πρόσωπο με πρόσωπο» αυτό που θεωρούν ότι πάει στραβά.

Ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου Τόμας Μύλερ, ένας από τους κύριους στόχους της κριτικής μετά το πρώτο παιχνίδι, επιχείρησε να στρέψει το βλέμμα προς τα εμπρός. «Σίγουρα δεν πρόκειται να κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια εάν κατακρεουργήσουμε ο ένας τον άλλο, εάν προσπαθήσουμε μόνο να εντοπίσουμε λάθη σε άλλους και πούμε ο ένας δεν κάνει καλά αυτό, ο άλλος δεν κάνει καλά εκείνο», σχολίασε.

Το επόμενο παιχνίδι απέναντι στους Σουηδούς το Σάββατο μοιάζει με πρόωρο τελικό, καθώς ενδεχόμενη ήττα της Γερμανίας πιθανότατα θα σημάνει τον αποκλεισμό τους.

Πάντως ο μάνατζερ της ομάδας Όλιβερ Μπίρχοφ εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Έχουμε την ικανότητα. Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε. Πρέπει απλά να δείξουμε πάλι αυτήν την ικανότητα, να την βάλουμε σε τάξη. Πάνω σε αυτά εργαζόμαστε βεβαίως στο γήπεδο –κυρίως σε τεχνικό και τακτικό επίπεδο- αλλά φυσικά και με κάποιες συνομιλίες εκτός του ωραρίου προπονήσεων».

Facebook Comments