Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξη του στην ενημερωτική εκπομπή «Top Tema» του τηλεοπτικού σταθμού «TELMA», τόνισε ότι ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ δεν μπορεί να έχει αρνητική τάση αν οι πολίτες μέσω του δημοψηφίσματος εγκρίνουν την συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα.

«Αν γίνει δημοψήφισμα, κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να πει όχι στη βούληση των πολιτών. Θα βγούμε στους δρόμους, αν είναι απαραίτητο κάθε ημέρα, και 10 και 100 φορές, πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο γιατί είναι καλή αυτή η συμφωνία. Είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες θα στηρίξουν τη συμφωνία και οι φόβοι τους θα υποχωρήσουν.

Αν η έκβαση του δημοψηφίσματος είναι θετική, σε συνθήκες άμεσης έκφρασης της βούλησης των πολιτών, θα είναι πολύ δύσκολο για τον Πρόεδρο να μην υπογράψει τον νόμο κύρωσης της συμφωνίας, γιατί τότε θα πάει κόντρα στην βούληση των πολιτών και θα βρεθεί σε μια πολύ δύσκολη θέση.

Ίσως εδώ βρίσκεται η ελπίδα ότι ο νόμος θα υπογραφεί. Η πολιτική δυναμική είναι τέτοια που, αν δεν υπογράψει τον νόμο σε τέτοιες συνθήκες, θα έχει καταπατήσει τρία πράγματα: την βούληση των πολιτών, την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή προοπτική και αυτό είναι τρομερή ευθύνη».

Facebook Comments