Ψήφο εμπιστοσύνης και από τη γερουσία έλαβε η κυβέρνηση Λέτα

MarketNews

Ψήφο εμπιστοσύνης και από τη γερουσία έλαβε η κυβέρνηση Λέτα  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Με 233 ψήφους υπέρ, 59 κατά και 18 αποχές, η γερουσία της Ρώμης έδωσε πριν από λίγο ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.

Η βουλή είχε δώσει με ευρεία πλειοψηφία ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κεντροαριστερού πολιτικού χθες βράδυ.

Απευθυνόμενος στους γερουσιαστές, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε σήμερα ότι «η χώρα βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και, στην κατάσταση αυτή, δεν πρέπει να παραπλανάμε τους πολίτες».

Ο Λέτα επισήμανε παράλληλα πως θεωρεί ότι «οι προσδοκίες σχετικά με το έργο και τις δυνατότητες της κυβέρνησής μας είναι υπερβολικές». Κατά τον ίδιο, «η μόνη εναλλακτική λύση για την Ιταλία στην παρούσα φάση είναι η κυβέρνηση αυτή ευρείας συμμετοχής».

Σήμερα το απόγευμα ο Λέτα αναμένεται στο Βερολίνο για μια συνάντηση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ενώ αύριο θα μεταβεί στο Παρίσι για συνομιλία με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.