Ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από την έντονα πτωτική πορεία του προηγούμενου τριημέρου, που κόστισε στον Γενικό Δείκτη το 15,4% της αξίας του.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,08% στις 725,93 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 32 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 2,44% στις 215,28 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ανακάμπτει καταγράφοντας άνοδο 7,01% στις 57,72 μονάδες.

Σήμερα, ενώ η αγορά ξεκίνησε με σημαντικά κέρδη, ειδικά στον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος έφτασε έως και το +8,47%, μετά από λίγα λεπτά σχεδόν μηδένισε τα κέρδη της, ενώ τώρα προσπαθεί να ισορροπήσει κοντά στις 720 μονάδες.

Το volatility θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδρίασης, σημειώνουν οι εγχώριοι αναλυτές, όπως, άλλωστε, συμβαίνει μετά από κάθε μεγάλη πτώση. Υπενθυμίζεται ότι στο τριήμερο μετά τις εκλογές ο Γ.Δ. χάνει 15,39%, ο FTSE 25 έχει υποχωρήσει κατά 21,20% και ο τραπεζικός δείκτης κατά 43,81%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η συντήρηση της νευρικότητας και της αυξημένης μεταβλητότητας θα οδηγούν πλαγιοκαθοδικά τον Γενικό Δείκτη μέχρις ότου υπάρξουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οπότε και αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις συγκεκριμένες θέσεις σχετικά με την οικονομία.

Στο μεταξύ, η αγορά προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τις σχέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς κύρια προτεραιότητα στην παρούσα φάση έχει η επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους δανειστές, ώστε να ομαλοποιηθεί η χρηματοδοτική κάλυψη του προϋπολογισμού.

Στο ταμπλό τώρα, οι τραπεζικές μετοχές ανακάμπτουν, με την Alpha Bank  να πρωταγωνιστεί, καταγράφοντας κέρδη 12,55%, η Eurobank σημειώνει άνοδο 6%, η Εθνική είναι στο +6,35% και η Πειραιώς στο +2,41%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, η ΔΕΗ ενισχύεται κατά 6,29%, η Τιτάν καταγράφει κέρδη 5,24% και η MIG είναι στο +4,52%. Κέρδη άνω του 3% καταγράφουν η Μυτιληναίος, η Aegean και η Motor Oil.
 

Facebook Comments