Λίγες ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνησή του από την ιταλική Γερουσία, ο Λέτα πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό, επιλέγοντας να πάει στο Βερολίνο για συνομιλίες με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

“Νομίζω ότι βγαίνουμε ενισχυμένοι από αυτήν την κρίση και κυρίως με μια σαφή δέσμευση, δηλαδή να συνεχίσουμε την πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την πορεία για να επαναφέρουμε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά μας», είπε.

“Όπως το έχουμε πει κατ επανάληψη τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά το θέμα των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι χώρες-μέλη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εμείς κάναμε το δικό μας μέρος της δουλειάς», πρόσθεσε.

Ο Λέτα θα συναντηθεί αύριο με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ενώ την άλλη εβδομάδα, στις 6 Μαΐου, θα μεταβεί στη Μαδρίτη για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Το ταξίδι του νέου Ιταλού πρωθυπουργού στην Ισπανία αποφασίστηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Λέτα με τον Ραχόι, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή. Το περιεχόμενο αυτής της τηλεφωνικής συζήτησης δεν διευκρινίστηκε.

Facebook Comments