Το ελληνο – τσεχικό επενδυτικό fund  Emma Delta, ο μοναδικός ουσιαστικά υποψήφιος για τον ΟΠΑΠ, συμφώνησε στην αύξηση της προσφοράς για τον οργανισμό στα 652 εκατ. ευρώ. «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ».

Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ σημειώνει επίσης: «Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο.

 

Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».

 

Νωρίτερα, πληροφορίες για το κλείσιμο της συμφωνίας είχε δημοσιεύσει το Reuters.

 

Οι σύμβουλοι του ελληνικού δημοσίου Εθνική Τράπεζα και Deutsche Bank έχουν εκτιμήσει την αξία του 33% στα 610 εκατ. ευρώ, ενώ ένας τρίτος σύμβουλος τουλάχιστον στα 650 εκατ. ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι η Emma Delta Ltd., είναι επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Emma Delta Management Ltd. με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).

Ο επικεφαλής του Ταμείου, Στέλιος Σταυρίδης, με δηλώσεις του την Μ. Τρίτη στο Reuters είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για την επιτυχή ολοκλήρωση του deal με την μοναδική εναπομείνασα κοινοπραξία της Emma Delta.

Facebook Comments