Χαμηλός είναι ο όγκος συναλλαγών σήμερα στις αγορές αφού λόγω και της απεργίας της Πρωτομαγιάς, οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές (με εξαίρεση το Λονδίνο) παραμένουν κλειστές. Παρ’ όλα αυτά οι επενδυτές που έχουν απομείνει, έχουν λόγο να περιμένουν για επενδυτικές ευκαιρίες καθώς σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed. Μάλιστα, άλλες δύο ανακοινώσεις στις ΗΠΑ, αυτή των θέσεων απασχόλησης ADP και του δείκτη μεταποίησης ISM μπορεί να επηρεάσουν τις κινήσεις των αγορών.

Πριν περάσουμε στη Fed, στη Βρετανία σήμερα ανακοινώθηκε μικρή συρρίκνωση του μεταποιητικού δείκτη PMI τον Απρίλη στις 49,8 μονάδες, καλύτερος των εκτιμήσεων της αγοράς. Η βελτίωση του δείκτη ενίσχυσε τη στερλίνα σε υψηλά 2 μηνών έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να σκαρφαλώνει στο 1,5585. Σύμφωνα με τον αναλυτή της FXCM, Benjamin Spier, το GBPUSD έχει ενισχυθεί για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις και μπορεί να συναντήσει αντίσταση στο 1,5593, στο 50% της διόρθωσης Fibonacci από την υποχώρηση από τα υψηλά του Ιανουαρίου στα χαμηλά του Μαρτίου. Πιθανή στήριξη στο 1,5500.

Το δολάριο διαπραγματεύεται σε χαμηλά 2 μηνών ενόψει της συνεδρίασης της Fed.
Σχετική δημοσκόπηση του Bloomberg δείχνει ότι η πλειοψηφία των αναλυτών που συμμετείχαν υποστηρίζουν μια πιθανή μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων από τη Fed το τέταρτο τρίμηνο στα 50 δισ. δολάρια από τα 85 δισ. δολάρια. Μάλιστα οι πρώην οικονομολόγοι της Fed, Michael Feroli και Joseph LaVorgna, εκτιμούν ότι στη σημερινή συνεδρίαση η Fed θα ακολουθήσει μια στρατηγική τριών βημάτων για τη σταδιακή μείωση των αγορών ομολόγων.

Facebook Comments