Λέτα: Προτεραιότητα για την Ευρώπη η τραπεζική ένωση

MarketNews

Λέτα: Προτεραιότητα για την Ευρώπη η τραπεζική ένωση , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα υποστήριξε σήμερα πως η υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης είναι θα πρέπει να είναι η πρώτιστη προτεραιότητα της ΕΕ, επισημαίνοντας πως «δεν θα πρέπει να χαθεί χρόνος» κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

«Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε πως η τραπεζική ένωση, όπως μόλις τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ, είναι εδώ, την αποφασίσαμε, θα πρέπει να την εφαρμόσουμε και δεν θα πρέπει να χάνουμε χρόνο γι’αυτό», πρόσθεσε.

«Είναι το πρώτο μεγάλο σημείο για τη λύση, την επιτυχία, μεταξύ των τεσσάρων» προτεραιοτήτων, μαζύ με την «οικονομική, χρηματοπιστωτική και πολιτική ένωση», επεσήμανε ο Λέτα.

Από την πλευρά του, ο Ολάντ υπογράμμισε πως η «πορεία για την επιστροφή στη δημοσιονομική εξισορρόπηση» θα πρέπει «να προσαρμοσθεί» στην «πραγματικότητα της ανάπτυξης» και πως η ΕΕ οφείλει «να επιδείξει την ίδια αποφασιστικότητα όπως εκείνη που έδειξε για την σταθερότητα στην ευρωζώνη και στην δημοσιονομική σοβαρότητα».

«Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνον η ευρωπαϊκή ιδέα, αλλά και η πολιτική σταθερότητα στις αντίστοιχες χώρες μας», επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος στην ίδια συνέντευξη.

«Όσον για την δημοσιονομική πορεία, αυτή θα πρέπει να προσαρμοσθεί σ’ αυτό που αποτελεί την πραγματικότητα της ανάπτυξης, και για να αποδείξουμε καλλίτερα πως δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε τίποτε εν σχέσει προς τις υποχρεώσεις μας, να χαλιναγωγήσουμε τις δημόσιες δαπάνες», πρόσθεσε ο Ολάντ, υπερασπιζόμενος τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει για την αναθέρμανση της γαλλικής ανταγωνιστικότητας.