Το επόμενο διάστημα θα είναι διάστημα πολύ θετικών ειδήσεων για την οικονομία, προέβλεψε, μέσω του Πρακτορείου Bloomberg, ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Το σημαντικό είναι ότι τα τελευταία τρία χρόνια, η Ελλάδα έγινε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος σε όλα τα μέτωπα, πρόσθεσε. Όταν εξάλλου ρωτήθηκε για την πολιτική επίδραση από την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να βγει σε καλό στην κυβέρνηση, και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Στο ερώτημα του δημοσιογράφου για τον Τούρκο Πρόεδρο, ο κ. Τσίπρας τον χαρακτήρισε ως πολιτική προσωπικότητα με μεγάλη πείρα, αλλά και απρόβλεπτο πολλές φορές την ίδια ώρα, όπως πρόσθεσε. Σημείωσε δε, ότι έθεσε το θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο στρατιωτικών στον κ. Ερντογάν.

Αναλυτικά: «το επόμενο διάστημα θα είναι διάστημα πολύ θετικών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία»: το μήνυμα αυτό έστειλε, μέσω της συνέντευξής του στο πρακτορείο Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας. Με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει στη συνέχεια της συνέντευξής του τη «μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας», που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να εφαρμόσει τόσες πολλές και σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις, κάποιες από τις οποίες παρέθεσε ο κ. Τσίπρας (ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων, δημόσια διοίκηση, επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης, δασικοί χάρτες κ.α.). Μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες, όπως τόνισε, για να γίνει η Ελλάδα σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ερωτηθείς για το θέμα της περικοπής συντάξεων που ψηφίστηκε από τη Βουλή, παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί μεν στους στόχους για εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ μέσω αρνητικών μέτρων και ταυτόχρονα για θετικά μέτρα ύψους επίσης 1%, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η παρούσα κυβέρνηση και οι επόμενες θα είναι σε θέση να κρίνουν οι ίδιες με ποιον τρόπο θα επιτευχθούν αυτοί.

«Είναι δική μας υπόθεση με ποια μέσα θα πιάνουμε τους στόχους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν υπονοεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περικοπή συντάξεων την επόμενη χρονιά, ο ίδιος παρέπεμψε στις δεσμεύσεις που αναφέρονται στην απόφαση του Eurogroup.

«Μπορείτε να δείτε ποιες είναι και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι παραπάνω δηλώσεις ωστόσο, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε στις 14 Ιουνίου από τη Βουλή και περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις από το 2019, για να εξοικονομήσει το Δημόσιο 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς και τις περικοπές στο αφορολόγητο από το 2020, που θα αποφέρουν 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους.

 

Facebook Comments