Συνάντηση Δραγασάκη - Ζανιά για τους πλειστηριασμούς

MarketNews

Συνάντηση Δραγασάκη - Ζανιά για τους πλειστηριασμούς, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Συνάντηση με το πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Γιώργο Ζανιά είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε από τον κ. Ζανιά ότι οι τράπεζες δεν πραγματοποίησαν κανένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, παρά την ύπαρξη νομοθετικού κενού στο ζήτημα αυτό. Ενημερώθηκε για την επιτυχημένη υπερκάλυψη της σημερινής δημοπρασίας εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις άμεσες ξένες επενδύσεις στην χώρα μας.

Για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας υπενθυμίζεται ότι με δήλωση του ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να νομοθετήσει την παράταση της προθεσμίας του νόμου αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων».