Μ. Σουλτς: Τέλος τα λεφτά αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της

MarketNews

Μ. Σουλτς: Τέλος τα λεφτά αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Κοινή γραμμή με την γερμανική κυβέρνηση κρατά και ο Μάρτιν Σουλτς ο οποίος σε δηλώσεις του, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα απευθύνεται στην Αθήνα και ζητά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Στο αυστηρό μήνυμα που μεταδίδει το Reuters ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ όπως μετέδωσε η Handelsblatt, ο πρόεδρος του ΕΚ είπε πως σε περίπτωση που η Ελλάδα δράσει μονομερώς και δεν τηρήσει τις συμφωνίες, τότε ούτε οι εταίροι της θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.

Όπως τόνισε, σε αυτή την περίπτωση, η Αθήνα δεν θα λάβει άλλη χρηματοδότηση και η χώρα δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότησή της.

Μάλιστα, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι μπορεί να μιλήσει για παραχωρήσεις, μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει απέναντι στην ΕΕ.