'

Χαμηλότερος ο PMI σε Γερμανία, Ευρωζώνη αν και καλύτερος των εκτιμήσεων

FXCM

Χαμηλότερος ο PMI σε Γερμανία, Ευρωζώνη αν και καλύτερος των εκτιμήσεων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκαν οι δείκτες μεταποίησης PMI τον Απρίλιο σε Γερμανία και Ευρωζώνη, σύμφωνα με την τελική μέτρηση της Markit. Στη Γερμανία ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 48,1 μονάδες, καλύτερος των εκτιμήσεων και στην Ευρωζώνη στις 46,7 μονάδες, ξεπερνώντας ελαφρώς τις προσδοκίες της αγοράς.

Το ευρώ πραγματοποιεί μικρές μεταβολές εν αναμονή της κρισιμότερης ανακοίνωσης για σήμερα, της απόφασης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Η ισοτιμία EURJPY διαπραγματεύεται λίγο κάτω από το 128,00, ενώ το EURUSD κινείται στην περιοχή του 1,3165/70.

Μεγάλος αριθμός αναλυτών αναμένουν σήμερα μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης μετά από 10 μήνες διατήρησής τους στο 0,75% μετά και την εκτίναξη της ανεργίας σε νέα επίπεδα ρεκόρ τον Απρίλη και την πτώση του πληθωρισμού σε χαμηλά άνω της 4ετίας στο 1,2%, κάτω από το στόχο της κεντρικής τράπεζας του 2%.