“Just a kid from Sepolia” έλεγε το ποστ των Μιλγουόκι Μπακς στο Facebook. Μόνο ένα παιδί από τα Σεπόλια κατάφερε να βάλει τρίποντο όχι απλώς σε μια μικρή χώρα του κόσμου, που φαίνεται να φλερτάρει με την ακροδεξιά στροφή, αλλά σε ολόκληρη την Αμερική, ακόμη και σε αυτή του Τραμπ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να γίνει ο πρώτος διεθνής παίκτης, δηλαδή μη Αμερικανός, του NBA που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του NBA2K19, του κορυφαίου μπασκετικού video game.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο μαύρος Έλληνας με τη χρυσή καρδιά, το τεράστιο ταλέντο και το ψευδώνυμο “The Greek Freak”, ο δικός μας σταρ σε όλο τον κόσμο, ο άνθρωπος που μας κάνει ουσιαστικά υπερήφανους ως έθνος ξανά και ξανά. Ένας άνθρωπος-πρότυπο για την απλότητά του και ένας πραγματικός πατριώτης που επιλέγει να τιμά την Ελλάδα και όχι να την ντροπιάζει με εθνικιστικά παραληρήματα του χειρίστου είδους, ένας κορυφαίος αθλητής με κορυφαίο ήθος. Είναι ο πιτσιρικάς που μέχρι πριν λίγα χρόνια ζούσε στα Σεπόλια και έκανε βόλτες στην Πλατεία Βικτωρίας.

Η απάντηση σε κάθε (κρυφο)ρατσιστή που τον ενοχλούν οι μετανάστες και μιλάει για “λαθρομετανάστες”, η απάντηση σε κάθε (κρυφο)φασίστα που αρνείται μετά μανίας ό,τι δε του μοιάζει, η απάντηση σε κάθε εθνίκι που το παίζει πατριώτης ενώ ντροπιάζει την ίδια του τη χώρα, η απάντηση σε κάθε Ελληναρά που πιστεύει στο “ελληνικό αίμα”, η απάντηση στις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς που αρνήθηκαν να δώσουν ιθαγένεια στα παιδιά που γεννιούνται και ζουν εδώ ενώ τώρα τον αποθεώνουν, η απάντηση σε όλους έχει όνομα: Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Facebook Comments