Την «επόμενη μέρα» προεξοφλεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με τον γενικό δείκτη να σκαρφαλώνει στα επίπεδα των 980 μονάδων, σε μία συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων, αλλά ενδεικτικών των προθέσεων εκ μέρους των επενδυτών, για αλλαγή τάσης στο Χρηματιστήριο.

Η άποψη που θέλει την αγορά να επιστρέφει πάνω από το χιλιάρικο και να ξαναβρίσκει τα πατήματά της, φαίνεται, τουλάχιστον στον ψυχολογικό τομέα, να κυριαρχεί στις τάξεις των συναλλασσόμενων. Υπό αυτά τα δεδομένα, η πώληση του ΟΠΑΠ, η εγγύηση των αναδόχων για κάλυψη των αδιάθετων στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha, η έξοδος των ΕΛΠΕ στις αγορές, η διαφαινόμενη επιτυχής κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου των Πειραιώς και ΕΤΕ, αλλά και η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Eurobank αποτελούν τα “δυνατά ατού” της αγοράς τον Μάιο, υποστηρίζουν οι χρηματιστές.

 

Για του λόγου το αληθές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, η Alpha υπερανακάμπτει και με κέρδη άνω του 18%, στο 1,14 ευρώ, Πειραιώς 14,15%, στα 0,2420 ευρώ, ΕΤΕ 5,83%, στα 0,6720 ευρώ και Eurobank σχεδόν 10%, στα 0,2150 ευρώ.

 

Μεγάλες πωλήσεις βγαίνουν στον ΟΠΑΠ, αφού η πώληση του 33% του Δημοσίου έγινε με discount της τάξης του 17%, υποστηρίζουν οι χρηματιστές. Η μετοχή καταγράφει απώλειες στα 7,20 ευρώ, σημειώνοντας ποσοστιαία πτώση 3,87%.

Το καλό κλίμα περνάει και στις υπόλοιπες μετοχές του 25άρη, εκτός της Coca Cola και των ΕΛΠΕ. Ελλάκτωρ, Σωληνουργεία, ΕΧΑΕ, Ιντραλότ, ΜΕΤΚΑ, Folli Follie και Jumbo, επιστρέφουν δυναμικά στο προσκήνιο, αποτελώντας την εναλλακτική επιλογή σε περιόδους που οι τραπεζικές μετοχές εμφανίζουν μεγάλες διακυμάνσεις, ενώ σε αυτή τη συγκυρία, αποτελούν τον καθρέπτη της αγοράς. Οι συναλλαγές, για τα δεδομένα της εποχής, διαμορφώνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, πάνω από τα 30 εκατ. ευρώ. 

Facebook Comments