Υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, είναι οι αρχές επί των οποίων θα εργαστούμε, με τη βούληση να φτάσουμε σε μια συμφωνία και να προχωρήσουμε σε μία νέα φάση μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε ακόμη ότι πρόκειται για μια καθοριστική συνεδρίαση, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρωζώνη, με κοινή συνισταμένη την επιθυμία όλων να παραμείνει η Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ.

Συμπλήρωσε δε ότι είναι θεμελιώδες, η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε αλληλεγγύη από την Ευρωζώνη προς την Αθήνα, σ ένα πρόγραμμα που ο κοινοτικός επίτροπος αρνήθηκε να το χαρακτηρίσει ως πρόγραμμα λιτότητας.

Υπάρχει μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία επιθυμεί ορισμένες αλλαγές, τις οποίες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, όπως τα κοινωνικά προγράμματα, μια πιο αποτελεσματική φορολογική διοίκηση, αλλά και πολλές μεταρρυθμίσεις κοινού ενδιαφέροντος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επ αυτών των θεμάτων θα συζητήσουμε, είπε ο Γάλλος επίτροπος, ο οποίος προεξόφλησε, πάντως, ότι θα είναι μια δύσκολη συνεδρίαση.

Facebook Comments