Kέρδη 2,25% σε εβδομαδιαία βάση το Χ.Α. και Ανάσταση για τους επενδυτές που βλέπουν ότι στην αγορά υπάρχουν βάσιμες ελπίδες αλλαγής κλίματος. Ακόμα και οι αυξήσεις κεφαλαίου των συστημικών τραπεζών, που θα μπορούσαν να τραβήξουν σημαντικό μέρος της ρευστότητας, δεν φαίνεται ότι αποτελούν εμπόδιο, αφού, όπως προκύπτει στην περίπτωση της Alpha Bank, η αύξηση θα είναι εγγυημένη από το ισχυρό group αναδόχων, την JP Morgan, την Citigroup, την HSBC και την Credit Agricole.

Κάτι ανάλογο αναμένεται και για την Πειραιώς, ενώ προς αναζήτηση αναδόχου κινείται και η Εθνική, αν και η ίδια ποντάρει στην ισχυρή βούληση του βασικού της μετόχου κ. Σπ. Λάτση να καλύψει σημαντικό κομμάτι των αδιάθετων κεφαλαίων.

Ο τραπεζικός κλάδος αναστήθηκε με ένα ακόμα +11.18%, στις 155 μονάδες και με την Alpha να κλείνει στο 1,15 ευρώ και με κέρδη 19,67%. Σημαντική άνοδος 10,38% για την Πειραιώς, στα 0,2340 ευρώ, 7,65% για τη Eurobank, η οποία μετά την ένταξή της στο ΤΧΣ, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα πωληθεί, και 5,98% για την Εθνική, στα 0,6730 ευρώ.

Το κλίμα ήταν τόσο καλό, που ακόμα και η μετοχή του ΟΠΑΠ (σ.σ. η αποκρατικοποίηση έγινε με 17% discount), τερμάτισε τις συναλλαγές της Μεγάλης Εβδομάδας, αμετάβλητη στα 7,49 ευρώ, ενώ έγραψε χαμηλό στα όρια των 7 ευρώ, χωρίς όμως, να πέσει κάτω από αυτά. Ψήφος εμπιστοσύνης και στο ταμπλό, μετά τις αγορές που χρηματοδότησαν τον όμιλο με 500 εκατ. ευρώ τις προηγούμενες μέρες, κλείνοντας αμετάβλητη, στα 8,40 ευρώ και υψηλό έτους στα 9,13.

Κατά τα άλλα, κέρδη άνω του 2% για την ΜΕΤΚΑ, που ευνοείται από τις αναλήψεις έργων στο εξωτερικό, την Eurobank Properties, που έκλεισε με άνοδο  άνω του 4,5%, την Ιντραλότ, τα Σωληνουργεία Κορίνθου που επέστρεψαν στα θετικά πρόσημα, λόγω νέων παραγγελιών για τις ξένες αγορές, τον ΟΤΕ που «προβιβάστηκε» στους δείκτες της Morgan Stanley. Οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 74,5 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments