Σε ελαφρώς θετικό έδαφος κινείται η Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται  0,16%, ο δείκτης S&P 500 κινείται 0,21% υψηλότερα και ο δείκτης Nasdaq  καταγράφει άνοδο 0,84%.

Τα στοιχεία πο ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι η οικονομία πρόσθεσε 74.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας την μικρότερη μηνιαία αύξηση από τον Ιανουάριο του 2011.

Παράλλα ανακοίνωσε ότι η ανεργία διαμορφώθηκε στο 6,7% από 7% τον Δεκέμβριο, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008, με τη μείωση ωστόσο να οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι περισσότερα άτομα βγαίνουν από την αγορά εργασίας.

Οι αναλυτές ανέμεναν 200.000 νέες θέσεις εργασίας και  την ανεργία να παραμένει αμετάβλητη στο 7%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εικόνα αυτή της αγοράς εργασίας θα μπορόυσε να οδηγήσει την Fed στην επανεξετάσει της απόφασής της γύρω από τη μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων.

Αξίζει να σημειώσουμε ωπς στη συεδρίαση του Δεκεμβρίου, η Fed αποφάσισε τη μείωση κατά 10 δισ. δολάρια των μηνιαίων αγορών ομολόγων, στα 75 δισ. δολάρια συνολικά.

Η της Alcoa υποχωρεί 7,11% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου τα οποία απογοήτευσαν την αγορά.

Η μετοχή της Sears Holdings σημειώνει βουτιά 14,85% μετά την ανακοίνωση των πολύ αδύναμων πωλήσεων κατά την περίοδο των εορτών, με την εταιρεία να προχωρά επίσης στην υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου.

Facebook Comments