Ν. Κοτζιάς: Εκατ. μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές στην Ευρώπη αν καταρρεύσει η Ελλάδα

MarketNews

Ν. Κοτζιάς: Εκατ. μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές στην Ευρώπη αν καταρρεύσει η Ελλάδα , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Mε πλημμυρίδα μεταναστών στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και φονταμενταλιστές ισλαμιστές, στην περίπτωση που καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον απόηχο της ολοένα και πιο «δύσκολης» διαπραγμάτευσης Αθήνας - εταίρων. Οι οξείες δηλώσεις Κοτζιά έχουν γίνει πρώτο θέμα σε γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ.

«Θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική. Αυτό είναι ένα δρεπάνι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός σε συνομιλία του με Γερμανούς δημοσιογράφους στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο κ. Κοτζιάς άσκησε κριτική στην παρουσίαση της Ελλάδας από τα ΜΜΕ και πολιτικούς στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

«Ό,τι μάς κάνουν είναι πολιτιστικός ρατσισμός. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρει κανείς άλλον τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ’ αυτού όμως επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. τώρα επιλέγει κανείς να το κάνει αυτό σιγά- σιγά... Τι θα έρθει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος».

«Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. ΟΚ... Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά... Δεν μπορεί κανείς να αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχουν δοθεί στην Γερμανία (σ.σ διαγραφή χρέους μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο)» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.