Θ. Φωτίου: Τι θα ισχύσει για την επιδότηση ενοικίου

MarketNews

Θ. Φωτίου: Τι θα ισχύσει για την επιδότηση ενοικίου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Διευκρινίσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης έδωσε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, η κ. Φωτίου σημείωσε ότι η προκήρυξη για την έναρξη των αιτήσεων από τους δικαιούχους θα βγει εντός του Απριλίου και θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, χωρίς όμως τη χρήση τεκμηρίων.

Ανέφερε ακόμη ότι προτεραιότητα θα δοθεί στις οικογένειες με παιδιά.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, προβλέπεται η επανασύνδεσή του σε κύριες κατοικίες χωρίς επιβάρυνση, για παροχές που είχαν διακοπεί έως τις 31/12/2014, ανεξάρτητα από τις οφειλές στη ΔΕΗ, ενώ θα υπάρξει και ρύθμιση σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το όριο για τους δικαιούχους θα είναι οι 300 κιλοβατόρες το μήνα έως το τέλος του έτους.

Για το επίδομα ενοικίου, το ύψος του οποίου κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ, η κ. Φωτίου εξήγησε ότι θα αφορά 30.000 νοικοκυριά, θα αποδίδεται απευθείας στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και θα έχει να κάνει με υφιστάμενες, αλλά και με νέες μισθώσεις. Στο μισθωτήριο ο ωφελούμενος θα δηλώνει και το IBAN του εκμισθωτή, όπου θα κατατίθενται τα χρήματα της επιδότησης.

Σχετικά με το επίδομα σίτισης, το οποίο επίσης θα κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ, η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια το μέτρο να εφαρμοστεί μέσω κάρτας.