Οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων θα γίνουν στις Βρυξέλλες, ενώ για κάποιες τεχνικές πτυχές θα γίνουν στην Αθήνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Ερωτηθείς, αν η Επιτροπή αναμένει να ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας, τεχνικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους θεσμούς, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι το όλο θέμα θα απασχολήσει απόψε το Eurogroup, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ζήτησε οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και των ελληνικών Αρχών να διεξαχθούν στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, όπως είπε, κάποιες πτυχές των συζητήσεων θα πρέπει να διεξαχθούν επί τόπου, στην Αθήνα.

Οι εταίροι και οι δανειστές θεωρούν ότι πριν από την εκταμίευση μέρους των διαθέσιμων του ελληνικού προγράμματος, που ανέρχονται συνολικά σε 7,2 δισ. ευρώ θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν πληρως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από τους θεσμούς και στη συνέχεια να λάβουν την απόφαση οι υπουργοί οικονομικών μετά από εισήγηση της ομάδας εργασίας του Εurogroup.

Facebook Comments