Τσογλάνι, ανεύθυνος ηγέτης, ενωτικός πρωθυπουργός, πραγματικός δημοκράτης… ναι από χθες τα έχουμε ακούσει όλα για τον Αλέξη Τσίπρα.  
 
Ο άνθρωπος που χάιδεψε όσο κανείς τα αυτιά του ελληνικού λαού, ο άνθρωπος που ανέλαβε μία χώρα με πρωτογενές πλεόνασμα και μέσα σε λίγους μήνες κατέφυγε σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ώστε να πληρωθούν συντάξεις και μισθοί, ο άνθρωπος που μας έταξε “το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” και διαμόρφωσε το μέλλον του στο αντίστοιχο του μετρό της συμπρωτεύουσας, ο άνθρωπος που ξόδεψε 5 μήνες για να 8πλασιάσει το mail Χαρδούβελη με μία αισχρή συμφωνία,αποφάσισε χθες να κάνει το αναμενόμενο. 
 
Ναι, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να δώσει σε έναν κόσμο οργισμένο, φοβισμένο και στα όρια της κατάρρευσης, την ευθύνη που ο ίδιος ανέλαβε πριν σχεδόν μισό χρόνο. Ο πρωθυπουργός φυσικά ξεχνά αυτά που ο ίδιος έλεγε περί δημοψηφίσματος επί Παπανδρέου, αλλά τέτοιες ώρες, οι δεκάδες κωλοτούμπες του, μας είναι πλέον αδιάφορες. 
 
Ο πρωθυπουργός γνωρίζοντας ότι σήμερα είναι το κρισιμότερο Eurogroup για τη χώρα, ότι σε 4 μέρες λήγει το ισχύον πρόγραμμα και ότι οι τράπεζες βρίσκονται στα όρια τους με τη χρηματοδότηση από το ELA,  έδωσε το περιθώριο μιας βδομάδας (!) για ένα δημοψήφισμα δημοσιονομικού περιεχομένου. 
 
Δυστυχώς αποδείχθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι η ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε ουσιαστικά, αλλά αρκέστηκε στο να σπαταλήσει έξι πολύτιμους μήνες, αποδυναμώνοντας παράλληλα την θέση της χώρας στην Ευρώπη και σχεδιάζοντας την καταστρατήγηση του δημοψηφίσματος. Mοναδικός σκοπός της; Να γλιτώσει τις συνέπειες μίας επερχόμενης χρεοκοπίας και φυσικά τα επακόλουθά της.  
 
Αυτός λοιπόν πρωθυπουργός,  που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό όσο κανένας άλλος ηγέτης της μεταπολίτευσης, μας καλεί σε μόλις 7 μέρες από τώρα να πάρουμε μία κρίσιμη απόφαση: Να ψηφίσουμε μία άθλια συμφωνία μετά από μία άθλια διαπραγμάτευση που ο ίδιος κατάφερε, ή να πούμε όχι, γνωρίζοντας τις συνέπειες μίας ρήξης και φυσικά πως η κυβέρνηση δεν έχει καν plan B. 
 
Ανεύθυνος; Ναι. Δειλός; Σίγουρα. Όταν όμως έχεις να κάνεις με ήθος τέτοιων πολιτικών, αναγκάζεσαι να παίρνεις σκληρές αποφάσεις. Και όλοι μας, θα πάρουμε την επόμενη βδομάδα, μία σκληρή απόφαση για το μέλλον μας. Για το μέλλον μας μέσα στην Ευρώπη.

Facebook Comments