Πιθανόν να πέσω εκτός των εξελίξεων, γιατί τρέχουν, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω ψυχογράφημα του Ελληνα αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε σχέση με το δημοψήφισμα, εφόσον τελικά γίνει, διατηρώ αμφιβολίες.

Καταρχήν να επισημάνω ότι ή ΕΕ και το ΕΥΡΩ είναι αδιαπραγμάτευτα, τα υπόλοιπα όμως είναι. Το δημοψήφισμα αφορά, εξάλλου τον Έλληνα πρωτίστως. Δεν αφορά τους πολιτικούς, δεν αφορά τα κανάλια, δεν αφορά τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Για πρώτη φορά θα αποφασίσει Ο ίδιος για το μέλλον του, τα τελευταία 5 χρόνια επί συγκεκριμένου. Ίσως έμμεσα πάλι, γιατί τα δημοψηφίσματα, όταν ανακοινωθούν, έχουν ήδη προκαταβαλει την γνώμη του κόσμου.

Αυτή την στιγμή Ο Έλληνας έχει πιεστεί τόσο, που είναι έτοιμος να ψηφίσει ΟΧΙ και με τα δύο χέρια .

Τα τελευταία χρόνια έχει πληρώσει 100 δις σε φόρους και αντίστοιχα έχουν μειωθεί οι καταθέσεις 100 δις, καθόλου τυχαίο, γιατί δεν είχε εισόδημα και τους πλήρωσε από τα έτοιμα και από πωλήσεις οικογενειακών περιουσιακών στοιχείων . Αυτό του στοίχισε ψυχολογικά.

Έχουμε 1,5 εκ ανέργους, έχει μειωθεί το εισόδημα 50% και τα ακίνητα άλλο τόσο και μάλιστα δεν ρευστοποιουνται κιόλας.

Ο κύριος μοχλός ανάπτυξης μιας σύγχρονης δυτικής κοινωνίας είναι οι τράπεζες, οι οποίες είναι ανύπαρκτες και χρηματοδοτούνται μάλιστα από το κράτος, πλέον.

Το κόστος ζωής, δε παραμένει το ίδιο ακριβό.
Πείτε μου λοιπόν, γιατί Ο Έλληνας να ψηφίσει ΝΑΙ;
με ποια ψυχολογία, λογική και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ;

Εγώ θα ψήφιζα ΝΑΙ, αλλά με ποια μέτρα όμως; όχι με αυτά πάντως, που έχουν διαρρεύσει. Είμαι κάθετος. Απλά θα παρατείνουν την πτώχευση μέσα στο Ευρώ, για αργότερα.

Δεν φταίει Ο πολίτης για το αποτέλεσμα, το οποιοδήποτε, αλλά η πολιτική ηγεσία που δεν έδωσε λύσεις και η άκαμπτη και γραφειοκρατικη ΕΕ.

Δεν προκαταβάλω το αποτέλεσμα, αλλά το ψυχανεμίζομαι από τις αντιδράσεις του κόσμου, ως άνθρωπος της αγοράς, κάτι το οποίο δεν μπορούν να κάνουν οι πολιτικοί.

Για πρώτη φορά είμαι αισιόδοξος και ελπίζω να βάλουν μυαλό όλοι πλέον.
Τον πιέσατε τέρμα τον λαό κύριοι και τώρα θα υποστείτε τις συνέπειες, όλοι.
Είμαστε περήφανος λαός και όλα θα πάνε καλά. Ψυχραιμία

Facebook Comments