Πόσο ελεγχόμενο είναι το σοκ που προκάλεσε η Ελλάδα;

ForexReport

Πόσο ελεγχόμενο είναι το σοκ που προκάλεσε η Ελλάδα; , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Οι αγορές έχουν ξεκινήσει ιδιαίτερα αρνητικά την εβδομάδα καθώς η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα οδήγησε στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών για μια εβδομάδα και στην επιβολή αυστηρότατων περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

Η Ελλάδα έχει μπει σε μια νέα, ακόμα δυσκολότερη περίοδο, με το οικονομικό κλίμα να είναι παντελώς κατεστραμμένο. Οι αγορές στην Ασία έκλεισαν στο κόκκινο, ενώ παρά τη νέα μείωση των ρευστών διαθεσίμων στην οποία προχώρησε η κινεζική κεντρική τράπεζα, ο Shanghai Comp. υπέφερε με τις απώλειες να ξεπερνούν το 7,00%. Η Κίνα προκαλεί τεράστια ανησυχία για την πορεία των αγορών στη Wall Street. Στις επόμενες συνεδριάσεις θα φανεί αν οι κεντρικές τράπεζες με τη ρευστότητα που παρέχουν, μπορούν να απορροφήσουν και αυτό το σοκ.

  • Με απώλειες 500 μονάδων άνοιξε ο γερμανικός δείκτης DAX.
  • Αναμένονται πολύ μεγάλες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.
  • Οι Θεσμοί δηλώνουν ότι είναι ανοιχτοί σε νέες συζητήσεις με την Ελλάδα.
  • Ένα πολιτικό-οικονομικό θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες.
  • Το δολάριο αναμένεται να ευνοηθεί μέσα σε όλη αυτή τη συγκυρία.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα.

Ανάλυση αγοράς

DAX (#GER30) –  Άνοιγμα: 11.392 Υψηλό: 11.563 Χαμηλό: 11.375 Κλείσιμο: 11.522

Ο γερμανικός δείκτης άνοιξε με πολύ μεγάλες απώλειες, οι οποίες προσεγγίζουν τις 500 μονάδες μετά από τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο. Οι πιέσεις είναι ισχυότατες και ήδη δοκιμάστηκε ο ΚΜΟ 200 ημερών αλλά και τα χαμηλά των τελευταίων ημερών. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν η σημερινή συνεδρίαση καταφέρει να κλείσει υψηλότερα ή αν οι πωλητές θα επιμείνουν μέχρι και το τέλος της συνεδρίασης. Κλείσιμο κάτω από τις 10.780 μονάδες θα ανοίξει το δρόμο για τις 10.200 και τις 10.000 μονάδες και οι πιέσεις προς Ελλάδα και Θεσμούς για νέες συζητήσεις θα είναι αφόρητες.