Δύο είναι οι νεκροί, μεταξύ αυτών και ο δράστης, της επίθεσης που έλαβε χώρα το βράδυτης Κυριακής στο Τορόντο του Καναδά.

Υπήρξαν αναφορές για πυρά στη συνοικία Γκρίκταουν στην οποία υπάρχει πολυπληθής Ελληνική κοινότητα, περί τις 22:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο CityNews.com.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγήθηκαν πως άκουσαν ως και 25 πυροβολισμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο δράστης της επίθεσης, ένας άνδρας περίπου τριάντα ετών, είναι νεκρός, σύμφωνα με τον ιστότοπο του καναδικού τηλεοπτικού δικτύου CTV αλλά και σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, που επικαλέστηκαν την αστυνομία.

Μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της στην επίθεση που διαπράχθηκε το βράδυ της Κυριακής (το πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, ενώ νεκρός είναι επίσης ο δράστης, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της καναδικής οικονομικής πρωτεύουσας, ο Μαρκ Σόντερς, διευκρινίζοντας ότι ο ένοπλος τραυμάτισε ακόμη 13 ανθρώπους.

Ένα κοριτσάκι βρίσκεται «σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Ο ένοπλος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, ανέφερε ο Σόντερς, τονίζοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε υπόθεση για τα κίνητρα του δράστη.

Breaking: Video shoes the moment a gunman opens fire in the Greektown area of Toronto. After shooting nine people, the gunman opened fire on police and is now dead. pic.twitter.com/AkfWbCsdqD

— PM Breaking News (@PMBreakingNews) 23 Ιουλίου 2018


 

Facebook Comments