Οι χρεώσεις περιαγωγής (roaming) αποτελούσαν ένα «βραχνά» για αρκετούς συνδρομητές εταιρειών όταν ταξίδευαν στο εξωτερικό. Η Ευρωπαική Ένωση μετά από αντιδράσεις πολιτών για υπέρογκες χρεώσεις και διαφοροποιήσεις στις τιμές προχώρησε στην κατάργησή τους.

Στην πρώτη επέτειο της κατάργησης τα αποτελέσματα μπορούν να χαρακτηριστούν θεαματικά. Οι πολίτες πλέον έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις τηλεπικοινωνιακές τους υπηρεσίες στο εξωτερικό, όπως ακριβώς στη χώρα τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της ΕΕ, οι συνδρομητές που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο είναι πλέον λιγότερο πιθανό να περιορίσουν τη χρήση κινητού τηλεφώνου όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Συνολικά, το 53% των ταξιδιωτών περιόριζε τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά κάποιο τρόπο όταν ταξίδευε σε άλλη χώρα της ΕΕ. Η πιο κοινή ενέργεια ήταν να απενεργοποιήσουν την περιαγωγή δεδομένων στο τηλέφωνό τους (27%).

Επιπροσθέτως σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε το 2017, οι ταξιδιώτες είναι πλέον λιγότερο πιθανό να δηλώσουν ότι περιορίζουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων, με όποιο τρόπο, ενώ ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της Ε.Ε. ειδικότερα είναι λιγότερο πιθανό να απενεργοποιήσουν την περιαγωγή δεδομένων.

Αυτά σε ό,τι αφορά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Ωστόσο οι συνδρομητές χρησιμοποιούν πλέον το κινητό και για άλλους λόγους στο εξωτερικό και κυρίως για σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Και σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. 

Καταγράφηκε δηλαδή στο mobile Internet αύξηση οκτώ ποσοστιαίες μονάδες σε όσους το χρησιμοποιούν τόσο συχνά όσο στο σπίτι και μείωση κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες του ποσοστού που δεν χρησιμοποιεί ποτέ το mobile Internet σε άλλη χώρα της ΕΕ!

Στην Ελλάδα η COSMOTE είναι η μοναδική εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να βλέπουν τη χρήση των δεδομένων τους και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του υπολοίπου τους.

Μέσω της υπηρεσίας COSMOTE Μy internet οι συνδρομητές συμβολαίου, ιδιώτες και επαγγελματίες, θα μπορούν πλέον να ελέγχουν τα mobile data που καταναλώνουν, σαν να βρίσκονται στην χώρα τους.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία;  Οι συνδρομητές συμβολαίου που βρίσκονται εντός Ε.Ε., ενημερώνονται αυτόματα μέσω μηνύματος στο κινητό τους, όταν καταναλώσουν τα MB του προγράμματός τους (φτάνοντας στο 80% και στη συνέχεια στο 100%).

Παράλληλα, με την κατανάλωση όλων των data, διακόπτεται η δυνατότητα πλοήγησης, για να αποφευχθεί τυχόν επιπλέον χρέωση. Στη συνέχεια, εφόσον το επιθυμούν, οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάποιο  GIGA NOW  ή να πλοηγηθούν με χρέωση ανά MB.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία είναι η μόνη που προσφέρει πραγματικό έλεγχο κόστους για τη χρήση των MB, ώστε οι συνδρομητές να μην χρεωθούν ούτε 1 ευρώ παραπάνω, εφόσον δεν το επιλέξουν.

Τα πακέτα GIGA NOW

Η COSMOTE δημιούργησε τα πακέτα GIGA NOW, απαντώντας στην αυξημένη ζήτηση των συνδρομητών για περισσότερο mobile internet, με τον πιο οικονομικό τρόπο. Συνολικά, σε επίπεδο τετραετίας η μέση χρέωση ανά GB έχει μειωθεί σχεδόν 75%.
 

Facebook Comments