Θετική επίδραση στην ανάπτυξη της τάξης του 1% του ΑΕΠ θα έχει η αποπληρωμή του συνόλου των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου ύψους 8,7 δισ. ευρώ τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σημειώνει ότι το Δημόσιο έχει ήδη αρχίσει να αποπληρώνει το χρέος του και ότι βρίσκεται εντός των στόχων καθώς έχει ήδη καταβάλλει 3,7 δισ. ευρώ από τα 8,7 δισ. ευρώ συνολικά.

Όπως επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας, το συγκεκριμένο ποσό θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους, κι αυτό από μόνο του σημαίνει μια επίδραση στην ανάπτυξη της τάξης του 1% του ΑΕΠ.

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες προσδοκίες για επαναφορά στην ανάπτυξη διατυπώνονταν και στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Ο κ. Στουρνάρας σχολιάζοντας την έκθεση του Ταμείου αναφέρει ότι: «Ήταν μια θετική έκθεση, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Τα πράγματα πάνε αρκετά καλά σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την εκτίμηση ότι η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται σε έξι μήνες έκανε στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Για θριαμβολογία έκανε λόγο το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, τονίζοντας ότι βλέπει ανασχηματισμό και αλλαγή πολιτικής. Μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος πρόσθεσε ότι η ανεργία θα μειωθεί στο 20% σε έξι μήνες.

Facebook Comments