Στάση αναμονής στο ΧΑ

MarketNews

Στάση αναμονής στο ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Πέριξ του χθεσινού κλεισίματος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας μια νευρική στάση αναμονής, στο περιθώριο των εξελίξεων στις Βρυξέλλες, όπου ο Πρωθυπουργός έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται οριακά κατά 0,02% στις 794,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 3,6 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,30% στις 234,62 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,55% στις 603,10 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, τα πρόσημα είναι μοιρασμένα, με την Alpha Bank  και τη Eurobank να ξεχωρίζουν θετικά, καθώς ενισχύονται κατά 2,25% και 1,92% αντίστοιχα. Αντίθετα, η Εθνική και η Πειραιώς αναζητούν κατεύθυνση, κινούμενες στα χθεσινά επίπεδα.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, σε επίπεδο αποτιμήσεων οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να υποφέρουν και από τα πρώτα αποτελέσματα η πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο επιδεινώνονται. Η αγορά έχει αρχίσει να προεξοφλεί περαιτέρω επιδείνωση των μεγεθών, πιέζοντας κι άλλο τις τιμές των μετοχών τους στο Χ.Α. και διευρύνοντας τις απώλειες του κλάδου από την αρχή του έτους.

Θετικά κινείται και ο τίτλος του ΟΠΑΠ, ο οποίος ενισχύεται κατά 2,16%, η ΕΧΑΕ και η Μυτιληναίος  είναι στο +1,2%, ενώ κάτω του 1% είναι τα κέρδη σε Folli Folli, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ,  ΕΗ,   Jumbo, ΟΛΠ Ο  και Grivalia.

Στον αντίποδα, ισχυρές απώλειες που φτάνουν το 4,13% σημειώνει η Ελλάκτωρ,  η Τιτάν είναι στο -1,94% με μόλις 900 τεμάχια όγκο. Η ΓΕΚ Τέρνα   υποχωρεί κατά 2,51%, ο ΟΤΕ ΟΤΕ-0,99% σημειώνει απώλειες 1,10% και η Τέρνα Ενεργειακή είναι στο -1,15%.