Προειδοποίηση πως τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για τη χώρα μας όσο και για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ, απευθύνει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, μέσω συνέντευξής του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Αν μια χώρα αφήσει αυτή τη [νομισματική] ένωση, οι αγορές αμέσως θα ρωτήσουν ποια χώρα θα είναι η επόμενη, και αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος έχει και στο πρόσφατο παρελθόν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ενός καταστροφικού «ντόμινο» σε περίπτωση ενός Grexit.

Τονίζει ωστόσο πως, «κατά πάσα πιθανότητα», «όλοι στην Ευρώπη» συμφωνούν πως τυχόν έξοδος της χώρας μας από το κοινό νόμισμα θα ήταν μια «καταστροφή, για την ελληνική οικονομία αλλά και για την ευρωζώνη συνολικά».

Τα σχόλια του κ. Μοσκοβισί έρχονται μια ημέρα αφότου ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε δημοσίως στη Βιέννη στον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη λόγω ατυχήματος, λόγω αδυναμίας της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί μια λύση με τους πιστωτές της.

Facebook Comments