Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον Μπερλουσκόνι για φοροδιαφυγή

MarketNews

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον Μπερλουσκόνι για φοροδιαφυγή, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Την καταδίκη του επικεφαλής της ιταλικής Κεντροδεξιάς και πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για υπόθεση η οποία αφορά αποφυγή καταβολής φόρων για πνευματικά δικαιώματα τα οποία αγόραζε ο τηλεοπτικός όμιλος του Καβαλιέρε, Mediaset, απόφάσισε ιταλικό εφετείο, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Τρία από τα τέσσερα χρόνια παραγράφονται, αλλά ο Μπερλουσκόνι, παράλληλα, καταδικάστηκε σε πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, η οποία υπόκειται πάντως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε επικύρωση από το ανώτατο δικαστήριο, στο οποίο θα παραπεμφθεί η υπόθεση.

Το εφετείο του Μιλάνου επιβεβαίωσε με την απόφασή του την ετυμηγορία πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η οποία είχε ληφθεί τον Οκτώβριο του 2012.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς, για τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα δεν είχαν καταβληθεί οι φόροι οι οποίοι προβλέπονταν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε ότι με την απόφαση αυτή, οι δικαστές του Μιλάνου επιβεβαίωσαν ότι έχουν σαφή «προκατάληψη» σε βάρος του πελάτη του.