Οι περισσότεροι πελάτες μου δηλώνουν ότι το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για δίαιτα, μια που κόβεται η όρεξη λόγω ζέστης. Τότε, γιατί μου γυρνάνε όλοι το Σεπτέμβριο τσουπωτοί; Ε; Να σας πω γιατί.

Γιατί, 1. -Δεν τρώω φαγητό, τρώω όμως φρούτα. Γιατί καλέ, νομίζεις πώς τα φρούτα δεν παχαίνουν; Άμα τσακίζεις ένα κιλό κεράσια κάθε μέρα, συν καρπούζια και ροδακινάκια για ποικιλία, το καβατζώνεις το κιλό πολύ άνετα! Τρεις-τέσσερις μερίδες φρούτα ημερησίως, αρκούν. Τι σημαίνει αυτό; Δέκα κεράσια, λίγο καρπουζάκι και 1 ροδάκινο.

Γιατί, 2. -Πίνω πολλούς χυμούς, φουσκώνω και τρώω λιγότερο. Εδώ ισχύει ό,τι ισχύει και για τα φρούτα. Ένα ποτήρι χυμός έχει από 80-120 θερμίδες. Αν πίνεις πέντε την ημέρα έχεις τσιμπήσει την 500άρα με τις θερμίδες, χωρίς να το καταλάβεις.

Γιατί, 3. -Πάω για μπάνιο και καίω θερμίδες. Δεν κατάλαβα. Κάνεις προπόνηση κολύμβησης; Παίζεις πόλο; Αν όχι, το «πάω για μπάνιο» είναι σαν να λες «πάω για καφέ». Τι σημαίνει αυτό; Ντεν καίμε τερμίντες (θερμίδες). Ξέχνα το…

Γιατί, 4. -Είμαι στη θάλασσα όλη μέρα και τρώω μία φορά και ελαφρά. Χο,χο,χο! Το «ελαφρά» σημαίνει χωριάτικη με βούτες και ψωμάρες στο λάδι, πατάτες τηγανητές, καλαμαράκια τηγανητά, κολοκυθάκια τηγανητά, λίγη μπυρίτσα (κάνα δυο κουτάκια). Αυτό είναι ξεκοίλιασμα, δεν είναι ελαφρύ γεύμα, ποιον κοροϊδεύεις;

Γιατί, 5. -Πίνω απλώς κάνα ποτάκι το βράδυ. Ένα ποτάκι τι ψυχή έχει, ε; Ψυχή δεν έχει, θερμίδες έχει όμως. Δυο μοχιτάκια δεν τα τσακίζεις; Βάλε μια 500άρα κι εδώ.

Γιατί, 6. -Μία βαφλίτσα μισή- μισή με το αμόρε τρώω, που και που… Πρόσεξε…Το «που και που», αν δεν είναι μία φορά την εβδομάδα, είναι πολύ.

Γιατί, 7. -Κάνω πολύ σεξ και καίω θερμίδες. Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις; Τρεχάτε τώρα στο ψυγείο να κάψετε θερμίδες μέχρι να το φτάσετε…

Facebook Comments