Oι άνω του φυσιολογικού θερμοκρασίες που ταλαιπωρούν την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες πρόκειται να διαρκέσουν από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με προβλέψεις της The Weather Company.

«Το θερμό και ξηρό καλοκαιρινό πρότυπο επέμεινε στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης όπως και στη Σκανδιναβία κατά τη διάρκεια του Ιουλίου», δήλωσε ο Τοντ Κρόφορντ, ο επικεφαλής μετεωρολόγος. «Πιστεύουμε ότι το ίδιο πρότυπο θα εξακολουθήσει και τον Αύγουστο, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι το χαμηλό βαρομετρικό μπορεί να δώσει τη θέση του σε υψηλές πιέσεις σε κάποιο σημείο του Αυγούστου, γεγονός που θα περιορίσει τον κίνδυνο για ακραίες υψηλές θερμοκρασίες τουλάχιστον όσον αφορά τη Δυτική Ευρώπη».

Την ίδια στιγμή, αυτό το Σαββατοκύριακο μεγάλα τμήματα της Νότιας και της Δυτικής Ευρώπης πρόκειται να βιώσουν υψηλότατες θερμοκρασίες, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι τα θερμόμετρα στην Ισπανία μπορεί να δείξουν ακόμα και 48 βαθμούς Κελσίου. Οι παραθεριστές που κινούνται προς την ιβηρική χερσόνησο προειδοποιήθηκαν να αναμένουν ακραία ζέστη, ενώ είναι πιθανό να καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν ποτέ στην ηπειρωτική Ευρώπη. Το ρεκόρ των 48 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στην Αθήνα το 1977 μπορεί να σπάσει, καθώς έρχεται θερμός αέρας από την Αφρική. Οι θερμοκρασίες στη Μεσόγειο αναμένεται να αυξηθούν στα ανώτερα επίπεδά τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και οι υψηλότερες θα παρατηρηθούν στην ενδοχώρα αντί για τις παράκτιες περιοχές.

Facebook Comments