Μετά τις αυξανόμενες καταγγελίες για την κακοποίηση όνων και ημιόνων σε νησιά, το υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου.

Όπως αναφέρεται, στα πλαίσια των συνεχώς αυξανόμενων δημόσιων καταγγελιών περί κακοποίησης ιπποειδών εργασίας (όνων και ημιόνων κατά κύριο λόγο) σε νησιωτικές περιοχές της Χώρας και κατόπιν υποδείξεως του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννη Τσιρώνη, η Διεύθυνση Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών προχώρησε στην άμεση έκδοση σχετικής ενημερωτικής εγκυκλίου.

Στην εγκύκλιο αναφέρονται συνοπτικά τα πλαίσια ευζωίας κατά τη διαβίωση και την εργασία των ιπποειδών, όπως αυτά καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ζώων. Καθορίζονται οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών απέναντι στα εν λόγω ζώα, καθώς και οι κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση που οι προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούνται.

Τέλος, ζητείται από τις αρμόδιες αρχές να επιστήσουν την προσοχή τους σε σχετικές καταγγελίες και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, ώστε να εξασφαλιστούν οι ορθές συνθήκες εργασίας των ιπποειδών και να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα κακοποίησής τους.

Facebook Comments