'

Δασμούς σε αμερικανικές εξαγωγές αξίας $60 δισ. ετοιμάζει η Κίνα

MarketNews

Δασμούς σε αμερικανικές εξαγωγές αξίας $60 δισ. ετοιμάζει η Κίνα   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Επιπρόσθετους δασμούς σε αμερικανικές εξαγωγές αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων προτίθεται να επιβάλει η Κίνα, καθώς κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον πλανήτη.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου στο Πεκίνο ανακοίνωσε πως οι επιπλέον τελωνειακοί φόροι θα ενεργοποιηθούν ως αντίποινα σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν πράξη το σχέδιό τους να αυξήσουν στο 25% τον συντελεστή των δασμών που σχεδιάζουν να επιβάλουν σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων – αντί για 10% που σχεδιαζόταν μέχρι πρότινος.

«Οιαδήποτε μονομερής απειλή ή εκβιασμός θα οδηγήσει μόνον σε εντατικοποίηση των αντιπαραθέσεων και θα βλάψει τα συμφέροντα όλων των πλευρών», επισήμανε η κινεζική κυβέρνηση.

Οι νέες κινεζικές κυρώσεις θα αφορούν 5.207 αμερικανικά αγαθά και ο συντελεστής των δασμών θα είναι 5%, 10%, 20% ή 25%, ανάλογα με το προϊόν. Το Πεκίνο υπογραμμίζει ότι διατηρεί το δικαίωνα μα υιοθετήσει περαιτέρω αντίμετρα εάν χρειαστεί.