Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ανακάμπτει στην περιοχή των 1.060 μονάδων, με τις τράπεζες να εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο, αφού τα κέρδη του κλάδου υπερβαίνουν το 6%. Η αποκοπή του δικαιώματος της Alpha άμεσα, προκαλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον, προκειμένου να περιοριστεί η νέα τιμή ανοίγματος της μετοχής μετά το «κόψιμο» του δικαιώματος για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου. 

 

Κέρδη πάνω από 10% για την Eurobank, η οποία, όπως όλα δείχνουν τείνει άμεσα προς ιδιωτικοποίηση, μετά την ένταξή της στο ΤΧΣ. Μεγάλη είναι η άνοδος για την Εθνική, πάνω από τα 90 λεπτά, η οποία, όπως όλα δείχνουν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει κεφάλαια της τάξης των 750 εκατ. ευρώ, ενώ έχει δρομολογήσει την εξαγορά υβριδικών τίτλων και μάλιστα με «κούρεμα» της τάξης του 60%.  Πάνω από το 1,51 ευρώ ενισχύεται η Alpha, με την κεφαλαιοποίησή της πια, πάνω από τα 800 εκατ. ευρώ. Αν έκοβε αυτή τη στιγμή η Alpha, οι χρηματιστές εκτιμούν ότι το δικαίωμα θα καθοριζόταν λίγο πάνω από το 1 ευρώ και η νέα τιμή της μετοχής κοντά στα 50 λεπτά.

Ισχυρά είναι τα κέρδη για την ΕΧΑΕ που διαπραγματεύεται σε νέα υψηλά, αφού έχει να ωφεληθεί από τις αυξήσεις κεφαλαίου. Από εκεί και πέρα ισχυρές εντολές βγαίνουν στην Jumbo, τα ΣΩΛΚ, την Τέρνα Ενεργειακή, την ΜΕΤΚΑ και τον Μυτιληναίο. Οι συναλλαγές είναι και πάλι εντυπωσιακές, πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ.  

Facebook Comments