Παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κατάφερε να προσελκύσει μεγάλο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΠΑΠ και να επιτύχει υψηλό προσφερόμενο τίμημα για το 33% του Οργανισμού, υποστηρίζουν οι αναλυτές της Alpha Bank.

Στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, οι ίδιοι εκτιμούν πως με τα χρήματα που θα εισπράξει από τον ΟΠΑΠ και με το τίμημα που αναμένεται να εισπράξει από την επικείμενη αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, το ΤΑΙΠΕΔ θα πλησιάσει τον στόχο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2016 για είσπραξη από αποκρατικοποιήσεις 2,59 δισ. ευρώ εντός του 2013.

Η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ λήγει την 10η Μαΐου 2013, πράγμα που, σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank, σημαίνει ότι και αυτό το πολύ σημαντικό εγχείρημα μπορεί να ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, έχει ήδη προχωρήσει η διαδικασία αξιοποίησης-εκμίσθωσης-πώλησης σημαντικών ακινήτων του δημοσίου τα οποία ήδη προσελκύουν αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από επενδυτές. Σε κάθε περίπτωση, το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις προσπάθειες αποτελεσματικής υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αναφέρεται στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Facebook Comments