Προς περικοπή 850 θέσεων εργασίας

MarketNews

Προς περικοπή 850 θέσεων εργασίας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η βρετανική LIoyds Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι περικόπτει 850 θέσεις εργασίας και θα αναστείλει και την λειτουργία ενός υποκαταστήματός της στο Σαουθέντ της Αγγλίας, στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου περιστολής του κόστους λειτουργίας της.

Η τράπεζα αυτή, το 39% του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας ανήκει στους φορολογούμενους, καθώς ήταν ανάμεσα σε εκείνες που «διασώθηκαν» από το κράτος κατά την διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανέφερε ότι παράλληλα δημιουργεί 275 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στη Βόρεια Ιρλανδία και στην Σκοτία.

"Η πολιτική του ομίλου είναι πάντα (. . .) να μεταθέτει ανθρώπους οποτεδήποτε είναι εφικτό ώστε να διατηρούνται και η εμπειρία και η γνώση τους», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή τους.

"Όπου είναι αναγκαίο υπάλληλοι να εγκαταλείψουν την εταιρεία (. . .) θα προταθεί ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου», προστίθεται.

"Η έσχατη λύση θα είναι η υποχρεωτική αποχώρηση» υπαλλήλων, διευκρινίζεται.

Τον προηγούμενο μήνα η Λόιντς ανακοίνωσε ότι το φετινό α τρίμηνο τριπλασίασε τα κέρδη της σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 σε ετήσια βάση και ότι τα τριμηνιαία κέρδη της ανήλθαν τελικά στο 1,5 δισεκατομμύριο στερλίνες.