Ολοκληρώθηκε η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ενόψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα. Στη σύσκεψη που συζητήθηκαν η προσέλκυση επενδύσεων αλλά και το άνοιγμα των αγορών, μετείχαν εκτός από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, οι διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και του Invest in Greece.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για το ταξίδι στην Κίνα, στο Μέγαρο Μαξίμου παρέμεινε ο υπουργός Οικονομικών και έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας όπου θα κλείσει το θέμα των δόσεων.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με βασικό θέμα την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της τρόικας, έτσι ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να μην παρουσιαστούν προβλήματα.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως αύριο θα πρέπει να είναι έτοιμες όλες οι διοικητικές πράξεις έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με την εκταμίευση της δόσης. Όσον αφορά το ενδεχόμενο τη Δευτέρα να αποφασιστεί η εκταμίευση και της δόσης του Ιουνίου μαζί με αυτή του Μαΐου ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως το θέμα έχει τεθεί σε ανεπίσημο επίπεδο, επεσήμανε όμως χαρακτηριστικά «ας πάρουμε πρώτα τη μία».

Σύμφωνα πάντως με τον Υπουργό Οικονομικών δεν έχουν υπάρξει καθυστερήσεις.

Facebook Comments