Να μην ανασταλούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα για να μην οδηγηθεί στην ύφεση ο οργανισμός, προειδοποιεί η Cyta ανακοινώνοντας παράλληλα την εντατικοποίηση των μέτρων μείωσης του κόστους με ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγικότητας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Cyta έχει ήδη προχωρήσει στη λήψη αριθμού μέτρων, που στοχεύουν στη μείωση του κόστους, διασφαλίζοντας, παράλληλα, την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού ενώ παράλληλα προχώρησε και σε μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πελατών της.

«Προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η μη αναστολή σημαντικών αναπτυξιακών έργων, ώστε να μην οδηγηθεί ο οργανισμός σε ύφεση, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία της χώρας μας», σημειώνεται.

Τα πρόσθετα μέτρα, που λαμβάνονται έκτακτα και οικειοθελώς, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων την επαναξιολόγηση όλων των κεφαλαιουχικών δαπανών, με στόχο την ουσιαστική μείωσή τους, τον καθορισμό αυστηρότερων διαδικασιών για διενέργεια δαπανών και τη μείωση του κόστους υπερωριών και επιδομάτων κατά €1,3 εκ.

Παράλληλα λαμβάνονται μέτρα για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά τουλάχιστον €16 εκ. σε σχέση με τον υποβληθέντα προϋπολογισμό 2013 και για ουσιαστικό περιορισμό υπηρεσιακών μεταβάσεων στο εξωτερικό.

«Πέραν αυτών, μελετούνται και επιπρόσθετες ενέργειες μείωσης κόστους και αύξησης της παραγωγικότητας, σημειώνει η Αρχή Τηλεπικοινωνιών».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην επιτυχία της Cyta τα τελευταία χρόνια, συνέβαλαν, οι συνεχείς της προσπάθειες για έλεγχο και μείωση του κόστους και παράλληλη βελτίωση της παραγωγικότητας.

«Ο Οργανισμός, διαχρονικά, ακόμα και πριν τον ανταγωνισμό, εφάρμοζε προγράμματα όπως, μείωση της κλίμακας εισδοχής του ανώτερου προσωπικού, σχέδιο συνταξιοδότησης του προσωπικού με διαφοροποίηση για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, εισαγωγή ευέλικτου ωραρίου, συστήματα ελέγχου, προγράμματα για μείωση του προσωπικού με σχέδια ευδόκιμης αφυπηρέτησης, μείωση της υπερωριακής απασχόλησης κα», σημειώνεται.

Τέλος, η Cyta δηλώνει ότι, στόχος της είναι να παραμείνει εύρωστη οικονομικά, έτσι ώστε, πέρα από την προσφορά στους Κύπριους πολίτες ποιοτικών υπηρεσιών ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής επικοινωνίας, να συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας και να συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα.

Facebook Comments