Χθες, ένα ακόμα Eurogroup έληξε χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα επί της ελληνικής πρότασης, για την οποία ακούστηκαν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια και σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί και πάλι βάση συζήτησης για τους Ευρωπαίους.

Νωρίτερα αλλά και μετά από το Eurogroup, πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και αξιωματούχοι, τόνιζαν ότι αν το δημοψήφισμα δεν αναβληθεί, τότε δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν καμία κουβέντα σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις. Το γεγονός αυτό προκαλεί ιδιαίτερη νευρικότητα καθώς πλησιάζουμε και πάλι στο Σαββατοκύριακο.

  • Ο Juncker δήλωσε ότι η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών ήταν €60 εκατ. πριν η Ελλάδα αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις.
  • Συνεχίζονται οι υποβαθμίσεις της Ελλάδας και των ελληνικών ομολόγων και αυτή τη φορά ήταν η ώρα της Moody’s.
  • H EKT διατήρησε αμετάβλητο το όριο του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες και δεν έλαβε καμία απόφαση για haircut στις εγγυήσεις.
  • Το NZD εξακολουθεί να παραμένει το πιο αδύναμο νόμισμα μεταξύ των G10.
  • O οίκος S&P 500 μείωσε στο 2,3% τις εκιμήσεις του για το αμερικανικό ΑΕΠ το 2015, σε σχέση με το 2,4%.
  • Σήμερα αναμένουμε και την ανακοίνωση των NFPs με τις εκτιμήσεις να είναι χειρότερες του προηγούμενου μήνα.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.054 Υψηλό: 2.077 Χαμηλό: 2.053 Κλείσιμο: 2.071

Ο αμερικανικός δείκτης κατάφερε να πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερα καλή ανοδική συνεδρίαση, η οποία ήρθε σαν αποτέλεσμα της δοκιμασίας του ΚΜΟ 200 ημερών, που αποτελεί μια πολύ σημαντική στήριξη για την οποία αναμένουμε κι άλλες δοκιμασίες. Η τάση παραμένει ανοδική και θα ακολουθήσουμε  τη στρατηγική των μικρών θέσεων long στα επίπεδα του ΚΜΟ 200 ημερών. Οι τεχνικές ενδείξεις δεν είναι απολύτως ξεκάθαρες, αν και η μακροπρόθεσμη εικόνα τους παραμένει ανοδική.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

2.060                   2.071
2.052                   2.077
2.045                   2.088
2.033                   2.095

Facebook Comments