Σόιμπλε: Οι διαπραγματεύσεις για τρίτο πρόγραμμα θα πάρουν χρόνο

MarketNews

Σόιμπλε: Οι διαπραγματεύσεις για τρίτο πρόγραμμα θα πάρουν χρόνο   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τρίτο πρόγραμμα στήριξης θα διαρκέσουν κάποιο χρόνο και θα είναι δύσκολες, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καταρρίπτοντας ουσιαστικά τη θέση του Αλέξη Τσίπρα πως η συμφωνία με τους εταίρους θα επιτευχθεί μέσα σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα γίνει «σε μια εξολοκλήρου νέα βάση» και «υπό πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες», με δεδομένο ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει πλέον επιδεινωθεί «σημαντικά».

Παραπλήσιο μήνυμα είχε στείλει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος κατέστησε σαφές πως μια συμφωνία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιτευχθεί μέσα σε 48 ώρες.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της καγκελάριου Μέρκελ σημείωσε ότι η ελάφρυνση του χρέους θα γίνει μόνο αν υπάρξουν μεταρρυθμίσεις.